16 Nisan 2012 Pazartesi

Visualizer 3D Derinlik Ölçümü

 Rover C2 ile aldığımız görüntüyü pc ye aktarıyoruz.Visualizer  3D ile derinlik ölçümü yapmadan önce kayan siyalleri bir kez düzeltiyoruz ve bir kere de enterpolasyon yapıyoruz . Görüntüde aşırı değişim olmuyorsa toprak tipini seçip klavye de ok tuşları ile hedefimizin üzerinde adım adım geziniyoruz. eğer maviliğin içindeysek bir ucu ile diğer ucu arası hemen hemen aynı derinlikte olmalıdır.


future 2003 visualizer 3d okm
Rover c2 Visualizer 3D Software

Rover C2 Ne Görür ? Visualizer 3D ve Future 2003 Ne Gösterir _?

Rover c2 yada okm cihazları Future 2003 veya Visualizer 3d programı ile çalışıyor. Ama gerçekte ne kadar doğru gösterir yada kullanıcı ne kadar doğru yorumlar hep muammadır.

Rover c ve benzeri gpr türü aletler için konuşuyorum , yollarda demir boruları algon kanallarını boşluğu bulmak için üretilmiş cihazlardır. Evdeki bilgisayarını mükemmel derecede kullanamayan birisi sakın para vermesin çünki kullanmasını iki sene gibi bir sürede öğrenecektir ki; oda şanslıysa yanında ona yardımcı olacak bilgili birisi varsa ... Aksi taktirde boşa uğraşır.

Visualizer 3d programı veriyi aldığında aşağıda kesinlikle bir boşluk varsa daha aşağıya sinyali ulaştırmayacak yani burda bişiy yok diye gösterecektir. Siz noktaya gidip emin olsanız bile metalin üzerinde boşluk varsa siz ancak boşluğu görüntüleyeceksiniz. Fakat toprağa bir çivi sandığı gibi malzemeyi gömün size aynısını çizecektir.

Kullanırken dikkat edilmesi gereken hususlar ! ÖNEMLİ !



15 Nisan 2012 Pazar

Sahte Rover C2 Alarmı !

Okm Gmbh firması resmi sitesinden yaptığı açıklamada Türkiye 'de sahte Rover C2 satışı yapıldığı duyuruluyor. Sizin elinizdeki Rover c nin orjinal olup olmadığını nasıl anlarsınız ? Sitede Türkiye'de ki bir satıcı dükkanı fotoğraflı olarak gösterilmiş ve bu şahıslardan alışveriş edilmemesi gerektiği yazılıyor. İşin doğrusu nedir gerçekte bilemeyiz çünki benim araştırdığım şu Okm firması ürünü tayland da 350 dolara yaptırıyor piyasaya 8600 euro ya satıyor du belki bu şahsın sattığı ürün çalışıyor olabilir ve sadec Okm firması ürünü onlardan almadığı için çamur atıyor da olabilir. Ama gene de cihazı distribütöründen almakta fayda var. Biz yine de o şahsın dükkanını açıklamıyoruz . Bildiğimiz şu Türkiye ' de tek gerçek resmi distiribütör Depar Ltd. Şti. dir.
rover c2 visualizer 3d
okm rover c2 visualizer 3d software

Küçük Bir Kazan Görüntüsü

Abimiz evinin elektrik hattını topraklamak için nasılsa bakır diye küçük bir kazan gömmüş bundan yaklaşık 12 - 13 sene öncesinde. Evin hemen dibinde ve betonun altında .Rover c bu kazanı ve Dikkat kazan ters şekilde gömülü , betonun altından bu şekilde görüntüledi. Eğer biz orda kazan olduğunu bilmeseydik gene de bulurduk diyemeyeceğim. Çünki sıkıntı olan bir tarama alanının bir kısmı beton diğer kısmı sürülen ve ekilen bahçe ikincisi gömülen malzemenin betonun altında olması .Sonuçta emin olabileceğimiz tek şey birbirine tıpatıp benzeyen yanyana iki şekil olması . İşin güzel yanı adama dedim ki " abi bu kazanı ters mi gömdün ? O da evet öylemi gösteriyor, ters olduğu görülüyor mu ?diye sordu. Görüntüyü görünce kazana benzetemedi ve biraz bozuldu .

rover c2 okm visualizer 3d discrimination