28 Nisan 2012 Cumartesi

Visualizer 3D Metal Ayrımı Discrimination

 Rover c2 nin gerçek üstünlüğü gerçekten discrimination yani metal ayrımı yapabilmesidir. 

rover c2 okm visualizer 3d discrimination
rover c2 okm visualizer 3d discrimination


Metal ayrımı yapabilmek için yada alttaki metalden emin olabilmek için öncelikle yeni tarama yaparken yeni proje tuşuna basarak Çalışma Bölgesini Yer Tarama değilde Metal Ayrımı yada yeni programda Discrimination metodunu seçmeliyiz.

27 Nisan 2012 Cuma

Yeni Define Yasası "Arama Yapmak Yasak"

 Hükumetimiz herşeyde olduğu gibi bu alanda da yasaklayacak bişeyler bulmuş :)  8 Şubat 2008 de çıkan kanuna göre arazide elinde dedektör ile arama yaparken yakalanırsan yada arabanda dedektör varken polis , jandarma yolu keser de dedektörü bulursa olayınız bitti demektir.  Su arıyorsun bahçende birisi çıkarda şikayet ederse yada jandarması polisi görürse oda suç.Ülkemde her yerde bu cihazların satışı serbest iken sen vatandaş para verip bu cihazı alır evine koyarsan oda suç hele birde arazide plajda arama yaparken yakalanırsan 5 seneden az olmamak üzere diye başlar hakim. Birde arabanda kazma kürek varsa gık deme o zaman araba da sigara içilmişmi diye bakarlar , malum sigara içmek açık alanlarda serbest ,arabanda sigara izmariti bulurlarsa oda YASAK !


İzinsiz araştırma, kazı ve sondaj yapanlar:
Madde 74-(Değişik: 08/02/2008 tarih, 26781 sayılı R.G.5728 S.K./416.mad)

Kültür varlıkları bulmak amacıyla, izinsiz olarak kazı veya sondaj yapan kişi, iki yıldan beş yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılır. Ancak, kazı veya sondajın yapıldığı yerin, sit alanı veya bu Kanuna göre korunması gerekli başka bir yer olmaması halinde, verilecek cezanın üçte biri indirilir.