Dedektör İncelemelerimiz


Piyasada bulabileceğiniz alan tarama, dedektör ,iyon bulucular ve değişik Gpr ve benzeri cihazlar , ne işe yaradıkları ve nasıl kullanıldıkları bu sayfada yer alacaktır. Şu anda inceleme aşamasındayız .


Minelab
Gpx4800- piyasadaki en iyilerden birisi.






Explorer Se Pro


Piyasanın en kolay kullanımlı ve hedefe varabilen modelidir.








Mineoro Elektronik Dedektör

Fg90 Elektronik metal dedektör olarak geçiyor . Çok güzel bir cihaz fiyatı yüksek ama hakediyor. Çünki dedektörler gibi çalışmıyor bu cihaz. Sizi noktaya götürebilir. Önce toprak ayarı yapıyorsunuz havadaki iyon parçacıklarını izleyerek sizi noktaya götürüyor .Aşağıdakinden emin olmak için tecrübe sahibi veya Rover c gibi ikinci iyi bir alet sahibi olmanız gerekiyor.









Garret  Dedektör









Lorenz Dedektör


Deepmax x5


On numara derinlik ve boşluk bulma, ayrım özelliği hepsi bir arada .











Deepmax X6

adamlar dedektörü görüntülü yapmışlar ama bu bir gpr cihazı değil bana biraz hikaye geldi .









Sismik Dedektör

Benim beğendiğim eski Ts-44 dür . Toprak ayarı kolay ayrımı net , toprak ayarını düzgün yaparsanız 2 metreye kadar en iyisi bu diyebilirim.






Ts45-x eski ts44 ün gelişmiş modeli toprak ayrım ihtiyacı duymadığı söyleniyor ama Ts44 hala piyasada satılıyor.









TRM 41 Alan Tarama


Kullanmasını bilen adam için piyasada bulunmayacak nimettir bu cihaz . Piyasada 4000 euro gibi rakamlardan başlayıp bionic 01 gibi uçuk fiyatlara çıkan modeller içinde kullanmasını bilene eğerki gittiği yer boş değilse iş yaptıracak bir modeldir. Dikkat edilmesi gereken basittir. Bu çubukları elinize aldığınızda " bir adet Hani piyasadan içinde altın minerali var diye toplatılan Bir Milyon liralar varya , onlardan bir tane sol elinize alın, bir tanede ağzınıza atın o zaman bu cihaz minerali çekmeyecektir. Birde mineral ise sizi 20 - 30 metreden götürür aradığınız şey ise 300 metreden . Eğerki etrafınızda çok güçlü bir su kaynağı yoksa bir ikinciside baktığınız yer dolu bir yer ise aradığınız nokta ise cihazın noktaladığı yerin yaklaşık 3 - 4 metre etrafındadır. Ucuz olduğu için tercih edilir yoksa bu alanda en iyisi Mineoro dur.








Kyzikos Dedektör

Vlf sistemli Lorenz deepmax gibi derinlere inebilen güzel bir cihaz ve türk malı .Oldukça verimli bir cihaz.




OJO Easy Locator Dedektör



Adı her ne kadar dedektör olsa bile gerçekte Ground Penetrating Radar ( yeraltı görüntüleyici ) olan bu cihaz doğru noktada son nokta vuruşu için çok iyi bir seçenektir. Emfad Scan gibi fakat ondan daha iyi çalışan ve Ramac ve benzeri çok pahalı olan cihazlar içinde uygun bir seçenektir. İnşaatlarda zemin etütünde , metal , galveniz , plastik boruların yerlerini tespit etmede kullanılır . Bildiğiniz gibi çoğu alet ziftin altındakini, içi ziftle kaplı küp  içindekini görmez. Bu tip yeraltı radarları görür. Size aşağıda boşluk, oda, metal kutu gibi topraktan farklı olan şeyleri gösterir. Gerçekten aşağıdaki altın mı ? sorusu ise hiç bir zaman aranılan malzemenin ham toprakta olmayacağı ve parayı saklayan adamın yerini , mahzenini hazırlamadan o para saklamayacağı gerçeğine gelir tıkanır. İyi bir alan tarama ve bilginiz ile orayı noktaladığınızda bu tür cihazlarda öncelikle bir boşluk, mahzen veya tünel aramalısınız. Çünkü toprakta bir sandık para arıyorken aşağıda belki büyük mineral bir kaya var cihazlar size o taşı buldurabilir. Kare şeklinde ufak bir boşluk yada mahzen görüntüsü almadığınızda her zaman aşağıdan kayaç taşı çıkartma ihtimaliniz vardır.

Nokta Dedektör

MTA 105













Xp Dedektör









Teknetics Dedektör









MD Dedektör







7 yorum:

  1. Merhaba, öncelikle değerli bilgilerinizi ve deneyimlerinizi paylaştığınız için teşekkür eder ve emeğinize sağlık derim.

    Bir sorum var.

    Boşlukların detaylı analizinde hangi alet kullanılmalı sizce?

    GSSI veya MALA gibi profesyonel aletlere ulaşamayız. Rover C2'de Visualiser 3D den dolayı tercih edilemez. Sizce hangi alet işimizi görür?

    Cevabınızı bekliyor, iyi çalışmalar diliyorum.

    YanıtlaSil
  2. Arkadaşım ilginize teşekkürler ! Elinizde MALA bile olsa bence gömülenle ilgili bilginiz olmadan iş yapamazsınız :)) Rover c2 ve Visualiser 3d ile çok pahalı aletlerle yapacağınız işleri yapabilirsiniz. Örneğin; "Küçük Bir Yığma İncelemesi" başlıklı konumuzu incelerseniz göreceksiniz ki bu cihaz ve program doğru kullanıldığında varolan ve üzerinden geçerek taradığınız tüm boşlukları sorunsuzca bulmaktadır. Ben bu programa çamur atıyorum çünki; verdiğimiz paranın karşılığı değil ve parayı bulamıyor sadece boşluğu buluyor diyorum , ama boşluk içinde olan parayı da siz bulacaksınız. Yolunu ben gösterdim gerisi sizin becerinize kalmış . Yoksa rover c2 ve Visualizer 3D çok iyi bir ikinci alet adamlar 640 dolara tayland da yaptırıp bize 9600 euro ya satıyorlar ben ona kızıyorum. Her alanda düdüklenmemize kızıyorum . Lütfen yazılarımı dikkatlice okuyun . Okudukça birşeyler öğreneceğinize ve bu programı daha iyi kullanacağınıza eminim .Tşk !

    YanıtlaSil
  3. MERHABA LORENZ DEEPMAX X5 İÇİN ON NUMARA DERİNLİK VE BOŞLUK BULMA DEMİŞSİNİZ.BUNU NASIL BECEREBİLİRİZ,ANLATIRMISINIZ TEŞEKKÜRLER.

    YanıtlaSil
  4. Arkadaş bedava reklam yapmışsın. İşin bedavalığı para vermeden reklam yapmak değil bari biraz açıklayıcı ,elindeki ürünü tanıtıcı bir şeyler yazsaydın bari :))Biz burda insanlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Yazdıklarınız doğru olduğu sürece yayınlarız sıkıntı yok ... İyi çalışmalar .

    YanıtlaSil
  5. Arkadaslar adranalin z18 programda cektimiz boslugun gercek bosluk olup olmadiginda nasi emin oluruz cvplar icin tesekkurler

    YanıtlaSil