18 Temmuz 2015 Cumartesi

Visualizer 3D Çakıl Dolu Odacık İncelemesi

  Visualizer 3D ile yeni bir boşluk tespiti incelemesinde yine karşınızdayız. Arkadaşım bahçesinde babasının daha önce açmış olduğu yaklaşık 10 mt x 7 mt uzunlukta 8 metre derinlikteki su göletinin kuruduğunu ve taban seviyesinde yan duvarında bir çakıl yığınının olduğunu söyleyince çakıl dolu küçük odacıkların Rover C2 ile nasıl görüneceğini merak edip gittik ve sizin için inceledik :)

 En iyi define dedektörü arayanlar burada mı ?



  Aşağıda 7,60 cm derinlikte 3,5 metre uzunluğunda 1,80 cm genişliğinde içi çakıl dolu bir odacık vardı.  Küçük sonnda ile taradık derine sinyal yollamadığı için sonuç alamayınca. Süper sensör ile taradık. Aslında yapılması gereken toprakta olan metal parçasını ararken küçük sondayı , oda mahzen gibi boşluk ararken ise büyük olan boruyu yani süper sensörü kullanmaktır.

Rover c2 ile taradığımda görüntüde bu boşluğun kil = 2,80  natural = 7,40 cm olduğunu gördük. Göletin kenarından metre ile ölçtüğümüzde ise oda tavanının 7,65 cm derinliğe denk geldiğini gördük. Bizim eski zamanlarda yaptığımız hatalardan biriside her baktığımız yerin toprağını kil olarak düşünmemiz ve ona göre derinlik alarak kendimizi yanıltıyormuşuz .

Burada gerçekten oda olsaydı görüntü nasıl olmalıydı ?
Daha önceki yazılarımda boşluk ne kadar büyükse maviliğin o kadar yoğun olacağından bahsetmiştik. Burada tabana değen bir mavilik yok bu da bize buranın içi hava dolu olmadığını yani gerçekten kayda değer bir boşluk olmadığını gösteriyor.

visualizer 3d gpr scanner
Dikkat edilmesi gereken ikinci bir faktör ise maviliğin altı düz yani kesinlikle burasının tabanı olan bir boşluk olduğu.Yani aşağıda bir oda kesinlikle var diyerek emin olabiliriz. Fakat tabana değecek kadar yoğun bir maviliğin olmaması ve üst taraftaki oyukluğun derin olmaması buranın bizim aradığımız boşluk olmadığını gösteriyor .

görüntülü dedektör

Sağ tarafta tabana değen koyu kırmızılığa gelince ; o kırmızılık size o odanın için gösteriyor . Visualizer 3d denen bu basit program dangalakça bir hata sergiliyor ve mavi ile kırmızı rengi üst üste bindiremediği zaman boşluğu size ortada gösterip kırmızılığı dışarıya atıyor ! Eğer ortadaki mavilikte tabanı düz bir zemin alsaydık düşünecektik ki, içinde ne olacağını düşünmeye bile gerek duymadan tabanının taşlarla örüldüğünü düşünerek içinin boş olmadığını bu ana kadar ispatlamış olsak bile kesinlikle burası el yapımı bir oda ve büyük ihtimalle toprakla doldurulmuş diyecektik.Eğer bu odanın içinde altın olsaydı ki sağ taraftaki sinyal gerçekten çok güçlü çünki içini gözümle gördüm elime aldığın o çakıl taşlarının un gibi dağıldığını gördüm. Bu çakıllar çoğunlukla 5 - 6 cm çaplarındaydı nadiren kimisi el kadar büyüklükteydi resmen bizim gibi adamlar için mineral tuzağıydı . Ben gözümle görmesen ne düşünürdüm ? Adamlar buradan gitmeden bütün altınlarını kuyuya yada mezara doldurmuşlar ve üzerini 7,5 mt toprakla kapatmışlar derdim çünki resmen öyle görünüyor.



Yaptıklarımızı sıralayalım ;
1- Aşağıda oda olduğundan emin olduk .
2- Aşağıdaki odanın duvarlarının ve tabanının örme taş olmadığını ve el yapımı olmadığını yada en iyi ihtimalle eski bir su kuyusu olacağına karar verdik.
3- Sağ taraftaki yoğun minerali görünce ise kuyu yada mezarı dökme parayla doldurmuş olabilirler diye düşündük. Gözümle görmesem iş yapmaya değer derdim yani :)
4- Derinliği naturel de aldık ve 7,40 gösterdi biz 7,65 cm ölçtük sadece 25 cm yanılma payım olduğunu görüp sevindim .


Şimdi gelelim içinde malzeme var mı yok mu sorusuna . Burada devreye makineler değil insanlar giriyor . Parayı makine değil adam bulur ! Ama içinde farklı bir şey olduğunu alttaki resimdeki gibi anlayabiliyoruz. Odacık içerisindeki koyu maviliğe bir bakın ; o koyu mavilik kesinlikle bir boşluk olduğunu gösterecek kadar siyaha yakın. İçinde bir şey olsaydı mesela kılıç gibi yada sandık gibi daha koyu bir renkte bize kendini belli edecekti. Veee sıcaklık soğukluk değerlerinin farklı olması sebebiyle içiride olacak malzemenin kenarlarında hafif bir beyazlık olması gerekiyordu . burası resmen bir kuyu .


En önemli noktalardan biri daha iş yapacaksınız değil mi ? Bir bakın bakalım burası daha önce kazılıp kapatılmış bir yer mi ? Ekrandaki görüntüde önce bir sefer kayan sinyalleri düzelte basın bakalım ilk görüntü ile arada çok büyük bir değişiklik olacak mı ? Sonra sıfırlayıp tek sefer enterpolasyon yapın . İki işlemi yaparken ekranı F7 ile kızartın bakalım daha önce kazılarak kapatılmış bir topraksa kazılmamış olan alana göre daha geç kızaracaktır içinde az da olsa hava kaldığı için ve ince bir duvar gibi bir şekil oluşacaktır . F7 ile kızartırken yeşil alan ortada kalacak şekilde kızarıyor ve incecik bir duvar oluşuyorsa o toprakta bir işlem yapıldığına emin olabilirsiniz. Eğer bu işlemi yeni kazılmış bir yerde yaparsanız o ortadaki yeşil alan daha mavi ve beyaz renklerle dolu olacaktır. Çünkü geçen zaman ve yağan yağmurlar toprağı daha çok sıkıştırıyor.

5 yorum:

  1. merhaba,
    Conrad gpr 800 kullanıyoruz ve bir sorum olacak.Bizim aldığımız ham görüntü ile sinyal düzeltmesi yaptıktan sonraki görüntü arasında ciddi farklılıklar oluşmaktadır.Yaklaşık 3 aydır görüntü alıyoruz ve tüm görüntüler dediğim gibi.
    Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. merhaba,
    Conrad gpr 800 kullanıyoruz ve bir sorum olacak.Bizim aldığımız ham görüntü ile sinyal düzeltmesi yaptıktan sonraki görüntü arasında ciddi farklılıklar oluşmaktadır.Yaklaşık 3 aydır görüntü alıyoruz ve tüm görüntüler dediğim gibi.
    Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. admin kardeş heveslendim bir cihaz aldım cihazım okm evolution programı çözemediğim için cihazı kullanamadım 5 senedirde cihaz çantasında duruyor senin siteyi görünce tekrar bir heyecan geldi yalnız bir sorunumum var visualizer 3d program cd kaybettim cd key activasyon kodu herşey var ama program yok sitesinden indirdim demo versiyon ve keyle girilemiyor bu cihazın programını nasıl bulurum yada bu cihazla çalışacak başka bir program varmıdır yardımcı olursan beni gerçekten çok sevindirsin mail rock6699@hotmail.com şimdiden çok teşekkürler

    YanıtlaSil
  4. Can you analyze the pictures you have photographed on my rover c4

    YanıtlaSil
  5. Can you analyze the pictures you have photographed on my rover c4

    YanıtlaSil