15 Nisan 2012 Pazar

Küçük Bir Kazan Görüntüsü

Abimiz evinin elektrik hattını topraklamak için nasılsa bakır diye küçük bir kazan gömmüş bundan yaklaşık 12 - 13 sene öncesinde. Evin hemen dibinde ve betonun altında .Rover c bu kazanı ve Dikkat kazan ters şekilde gömülü , betonun altından bu şekilde görüntüledi. Eğer biz orda kazan olduğunu bilmeseydik gene de bulurduk diyemeyeceğim. Çünki sıkıntı olan bir tarama alanının bir kısmı beton diğer kısmı sürülen ve ekilen bahçe ikincisi gömülen malzemenin betonun altında olması .Sonuçta emin olabileceğimiz tek şey birbirine tıpatıp benzeyen yanyana iki şekil olması . İşin güzel yanı adama dedim ki " abi bu kazanı ters mi gömdün ? O da evet öylemi gösteriyor, ters olduğu görülüyor mu ?diye sordu. Görüntüyü görünce kazana benzetemedi ve biraz bozuldu .

rover c2 okm visualizer 3d discrimination




Şekle bakarsanız öncelikle sanki ekranda hatalı taranmış bir görüntü izlenimi veriyor. İkincisi de şekiller tam ortada değil .Bir kısmı binanın altında kalmış. Fakat gömülü bir metal ve metal ile hemen hemen aynı boyutta boşluk var .Eğer boşluk büyük olsaydı bu cisim boşluğun içinde diyecektik ki bu zamana kadar aldığımız görüntüler öyle.

Bu görüntüde emin olmamızı sağlayacak farklı bişey var program yarlarıyla oynarken yada görüntüyü bilgisayara ilk atarken programın ekranda renk veremediği görüntüyü yediği bir şekil çıkar visualizer 3d kullanımı sayfamızda da bahsetmiştik. o aşağıdaki şekli görürseniz emin olunki aşağıdaki ya metal bir cisim yada aşırı derecede mineralli granit gibi bir taştır.

rover c2 okm visualizer 3d discrimination
Ama bu dediğimiz yanında herhangi bir boşluk olmaması durumunda eloğlu oraya parasını sakladıysa mutlaka üzerine boşluk bırakır boşluksuz para olmaz. Hiç bir şey yapamasa bir taş koyar üzerine o boşluk yapar . Bu şekilde eğer biri boşluk biri kırmızı olmasa ve ikiside böyle bir hal almazsa yada tek bir görüntü varsa kırmızı yada mavi , tek bir siyahlık veriyorsa yüksel mineralli taştır alttaki emin olun .

Bunu bana zamanında birisi anlatsaydı herşey çok farklı olurdu . Ama etrafta o kadar çok bilen var ki lafta hepsi herşeyi biliyor . İlk tanışmada sorarlar " enterpolasyon yaparken nasıl yapıyorsun ? tararken ip seriyormusun felan :) İnanmayın milletin dediğine kendi gözünüzle göremiyorsanız benim dediğime de inanmayın ! Ben anlattığım her görüntüyü siz inceleyebilesniz  diye paylaşıyorum.

  Bir de işin başka bir sıkıntısı Rover C ve Visualizer 3D programı içi boş metalleri ancak bu kadar görüyor. Daha iyisini yapabilecek bir programa ihtiyaç duyuyoruz.

Orjinal görüntüsünü bilgisayarınıza indirin !

2 yorum:

  1. merhaba bu siyahlığı hangi işlem sonucunda elde ediyoruz.

    YanıtlaSil
  2. Kardeşim bu görüntü, cihazdan laptopa görüntüyü ilk defa aktarırken çıkan bir görüntüdür. Daha sonraki incelemelerde göremezsiniz. Görüntüyü ilk defa atarken yakalamanız lazım .

    YanıtlaSil