28 Nisan 2012 Cumartesi

Visualizer 3D Metal Ayrımı Discrimination

 Rover c2 nin gerçek üstünlüğü gerçekten discrimination yani metal ayrımı yapabilmesidir. 

rover c2 okm visualizer 3d discrimination
rover c2 okm visualizer 3d discrimination


Metal ayrımı yapabilmek için yada alttaki metalden emin olabilmek için öncelikle yeni tarama yaparken yeni proje tuşuna basarak Çalışma Bölgesini Yer Tarama değilde Metal Ayrımı yada yeni programda Discrimination metodunu seçmeliyiz.

 Super Sensor ile daha önce tarama yaptığınız alanı hemen hemen aynı şekilde geziniz. Siz hareket halindeyken bilgisayrın ekranında ekranın alt ve üst taraflarında eğri çizgiler göreceksiniz. O eğri çizgiler kırmızıya yakınsa ve ekranın üst tarafında süreklilik arz ediyorsa neredeyse düz bir çizgi çiziyorsa aradığınız oradadır. Eğer eğriler kısa aralıklarla tavana vuruyorsa % 90 aşagıdaki mineraldir. yada daha küçük bir cisimdir. Çünki bu eğriler altta mineral bir kaya varsa o kayanın tamammını değil kayadaki yarık olan kısmını size altın gibi gösterecektir. Oda sizin ekranınıza yükselen küçük bir eğri olarak düşecektir. Aradığınız şey büyükse eğrilerde ekranın tavanında uzun bir kırmızı eğri çizmelidir. Tabi ki bizim ülkemizde öyle taşlar var ki elin almanı felan gelse o taşı altın diye alır gider ve o taşlarda bizim aradığımız şey olmadığı için bizi yanıltabilir.
 
  Tabi metal ayrımı yapacak vatandaş ekranda net bir görüntü alacak ki öncelikle ve emin olmak için discrimination metoduna ihtiyaç duyacak, yoksa dedektör gibi elinde süper sensör gez dur araziyi.



Üstteki şekilde büyük bir kütle üzerinden geçildiği görülüyor ve alttaki mavilikse orada boşluk olduğunu gösteriyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder