27 Nisan 2012 Cuma

Yeni Define Yasası "Arama Yapmak Yasak"

 Hükumetimiz herşeyde olduğu gibi bu alanda da yasaklayacak bişeyler bulmuş :)  8 Şubat 2008 de çıkan kanuna göre arazide elinde dedektör ile arama yaparken yakalanırsan yada arabanda dedektör varken polis , jandarma yolu keser de dedektörü bulursa olayınız bitti demektir.  Su arıyorsun bahçende birisi çıkarda şikayet ederse yada jandarması polisi görürse oda suç.Ülkemde her yerde bu cihazların satışı serbest iken sen vatandaş para verip bu cihazı alır evine koyarsan oda suç hele birde arazide plajda arama yaparken yakalanırsan 5 seneden az olmamak üzere diye başlar hakim. Birde arabanda kazma kürek varsa gık deme o zaman araba da sigara içilmişmi diye bakarlar , malum sigara içmek açık alanlarda serbest ,arabanda sigara izmariti bulurlarsa oda YASAK !


İzinsiz araştırma, kazı ve sondaj yapanlar:
Madde 74-(Değişik: 08/02/2008 tarih, 26781 sayılı R.G.5728 S.K./416.mad)

Kültür varlıkları bulmak amacıyla, izinsiz olarak kazı veya sondaj yapan kişi, iki yıldan beş yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılır. Ancak, kazı veya sondajın yapıldığı yerin, sit alanı veya bu Kanuna göre korunması gerekli başka bir yer olmaması halinde, verilecek cezanın üçte biri indirilir.




İzinsiz olarak define araştıranlar, üç aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Ancak, bu fiillerin yurt dışına kültür varlıklarını kaçırma amacıyla veya kültür varlıklarının korunmasında görevli kişiler tarafından işlenmesi hâlinde, verilecek ceza iki katına kadar artırılır.
Kişinin bu maddede tanımlanan suçları işlemek suretiyle bulduğu kültür varlığını soruşturma başlamadan önce mahallî mülkî amire teslim etmesi hâlinde, mahkeme verilecek cezada üçte ikisine kadar indirim yapabilir.
İzinsiz olarak define araştıran kişinin, hakkında kovuşturma başlayıncaya kadar, kendisini bu fiili işlemeye gerekli cihazları temin etmek suretiyle sevk eden kişilerin kimliklerini açıklaması ve yakalanmasını sağlaması hâlinde, mahkeme verilecek cezada indirim yapabileceği gibi, ceza verilmesine yer olmadığına da karar verebilir....

İzinsiz olarak define araştıran kişinin, hakkında kovuşturma başlayıncaya kadar, kendisini bu fiili işlemeye gerekli cihazları temin etmek suretiyle sevk eden kişilerin kimliklerini açıklaması ve yakalanmasını sağlaması hâlinde, mahkeme verilecek cezada indirim yapabileceği gibi, ceza verilmesine yer olmadığına da karar verebilir....

Bu yazı gerçekten Allahsızlık kokuyor .Neden diyecekseniz şöyle düşünün sen arkadaşını satarsan , fitne fesat yapıp yol arkadaşını ötersen ben seni affederim diyor açıkça. Hangi müslümana yakışır adam satmak, kendi suçuna başkasını ortak koşmak.  Allahı inkar etmekten sonra en büyük günah gıybet etmektir , gıybet adiliktir. Hükumetimiz  kanunun bu açıklamasıyla  bilmeden  müslümanların arasına fitne fesat sokmuştur. Kanunu çıkaranlar çakıl ocaklarına Gerçek kaya mezarlarını , tarihi ,doğayı tahrip etme yetkisini verenler gerçekte tarihlerini yok edenler elinde dedektörle gezenler değil, bizzat kendileridir.


Buna rağmen hala cihaz satıcıları yasak felan yok diyebiliyorlar. Belki de onlar daha büyük adamlarla takılıyorlar , iş yapıyorlar ki rahatça gezebildiklerini söylüyorlar.Birde mesela elinde alan tarama yada dedektör var , bi yerden şüphelendin define denen hastalıkta içinde "Git jandarmaya polise izin al " desem oda yok adam kanun yapmış ama kanunun ucu bucağı yok .Jandarmaya sorduk "yasak kardeşim savcının insiyatifinde diyor, izin verin diyoruz öyle bir yazı gelmedi veremeyiz siz gidin ihbar - şikayet gelirse biz bilelim bilgimiz olsun yeter " diyorlar ama ihbarı değerlendirip gelemeyeceklerini yada geldiklerinde tamam haberimiz var ama hakkınızda şikayet var Aramayı Bırakın mı diyecekler yoksa Şikayet var kardeşim ben de emir kuluyum deyip içeri tıkmayacaklarının garantisi yok.  Böyle yediler ülkemizi ,hangi devlet memuruna bir laf desen ağzından "benim görevim bu" Der. Hiçbirisi "ben sana pislik olsun diye yapıyorum, aslında içimde gavurluk var " demez. 
  
   Çernobil faciasında KANSERDEN RAHMETLİ Bakanımızın "ben içiyorum" deyip bir bardak çayı nasıl içtiğini ve halkımıza nasıl içirildiğini kimse hatırlamıyor ama trabzon çevresinde kanser kaynaklı ölümlere bakarsak Demekki o bakanımız çay değil zehir içmiş, bizim halkımız ise yaşamamış yaşadığını sanmış diye düşünüyorum.

 Bu ülkede kanunun tokmağı sadece vatandaşa ! Siz yinede dikkatli olun ve sakın akşam saat 5 ten sonra arabanızda cihaz bulundurmayın ...

1 yorum:

  1. bu ülkede gözü kalıpta bir gün Türkleri bu tokraklardan atma hayali kuran odaklarınve içimizdeki uzantılarınınbu ülke zenginliklerini kullanmamamız için kurdukları oyunlar bunlar ne yazıkki idarecilerimiz deçanak tutuyor.hiçbizim kendilerine kafa tutacak zenginliğe vegüce ulaşmamızı isterlermi.

    YanıtlaSil