21 Temmuz 2012 Cumartesi

Visualizer 3D Görüntülerini Yorumlamak !

Bu yazımızda, vüsualizer 3D programında incelediğiniz görüntülerin ne anlama geldiğine değineceğiz ! 


visualizer 3d okm software conrad gpr 3d
visualizer 3d

Bu görüntüler ve yazdıklarım biraz kafanızı karıştırdı sanıyorum , kafanızdaki sorulara cevap  niteliğinde bişeyler yazdım ;bu bilgilerin hepsi tecrübe edilmiş ve hala tecrübe edilmektedir. Yazdığımızı yalanlayacak bir şeyle karşılaşırsak açıklanarak düzeltilecektir ... Malum bu işin okulu yok ! 

Öncelikle Para olan yerlerde mutlaka metal sinyalinin yada altının fazla miktarda olmasından dolayı her görüntüde görüntü ortada şekil verirken ekranın sağından aşagı uzayıp gidiyor. Bu sinyal fazlalığı yani işin % 100 ü , orda bişiy var . Mahzen yani mavi görüntülerde ise upuzun tünel gibi boşluk alıyoruz ama tünel değil de ya topraktaki değişim genelde yada yekrar kapatılmış yerlerle karşılaşıyoruz. Mahzen diyoruz tünel diyoruz ama hiç bir şey yok gerçekte.  Ama mavi sinyalin en alta değdiği yerlerde kesin boşluk oluyor. mavilik tabana değdimi iş tamam malzeme miktarı yada boşluk biraz daha ufaksa o zaman da sinyallerde egrilmeler oluyor. burda ya ufak bişiy var yada çok aşırı yoğun mineral bir taş var yada maviyse bir taşın altındaki ufak boşluk var :)) Tabanının düz olması ise bir insanın eliyle yapıldığı anlamına gelir. taşda olabilir bakır bir kazanda onu o ortada görünen şeklin dışında tabana inen eğriden yakalıyoruz. malzeme burda ama yan tarafta da yoğunluk sinyali var iş tamam diyoruz. tabana inen eğri yoksa okm nin meşhur sandık görüntüsü gibi sadece altında düzlük oluyor benim için pek anlam ifade etmiyor. aynı zamanda enterpolasyonda olayı bitiyor. F6 ile malzemeyi kızartıp enterpolasyonla ilerlerken görünen malzemenin daha da büyümesi lazım ufalıyorsa yada dışarı atıyorsa mineral yada demir felan diyoruz. 
O etek gibi olan yapılarda dikkat etmemiz gereken yerlerdir orada mutalaka kazılarak konulmuş bişeyler var belki para değil belki miktarı az ama bişiy var. 

Boşluk davası : Gidenler kolay kolay para koyduğu yerin üstünü boş bırakmaz yada taş koyar altında boşluk olur yada sini koyar. ekranda altı düz bir boşluk alıyorsan ve sap taraftada uzayan kırmızılık o zaman aradığın şey maviliğin içinde uzayan kırmızı yada mavi sinyal, sinyalin yoğunluğundan programın o sinyali işleyememesinden doğan görüntüdeki uzamalardır malzeme yada boşluk değildir. eğer iki görüntü varsa birisi boşluk altı düz diğeri kırmızılık altı düz, sinyal uzaması yoksa etrafta senin hedefin boşlukta olandır. Para olan yerde boşluk sabit kırmızılıkta uzama olmalıdır genelde ama bu programın tek bir kullanımı yok hepsini denemek zorundayız doğruyu bulmak için .  



visualizer 3d okm software conrad gpr 3d


visualizer 3d okm software conrad gpr 3d






visualizer 3d okm software conrad gpr 3d




visualizer 3d okm software conrad gpr 3d




visualizer 3d

conrad gpr 3d

okm software


visualizer 3d okm software

visualizer 3d okm software conrad gpr 3d

Boşluk bile olsa içi dolu olması için bu tabana değen eğri olacak . Kırmızı bir eğri yoksa içi boş demektir . Mavi Bir eğri yoksa tünel yada mahzen olarak yorumladığınız yerde sadece "farklı bir toprak katmanı" vardır !

6 yorum:

  1. kardeş bende conrad gpr 800 var acaba senin yazdıkların bunun içinde geçerlimi

    YanıtlaSil
  2. Hocam ahada bloğuna üye oldum.Üstadım şu tabana deyme olayını ben halen daha anlamış diğilim.Mesela bi yukarıdaki görüntüye bakalım.Burada sol tarafa aynı bir etek gibi yaslı tabanı kıvrımlı neredeyse düz olan bir boşluk var.Sağ kısımda ise yine bir etek gibi kıp kırmızı bir görüntümüz var.Bu kırmızı görüntümüzün tabana değen kısmı neresidir.Benim görüntüde incelediğim kırmızılığın ucu sivri sol taraftaki boşluk gibi etek sacının tabanı gibi kıvrılmış diğil.

    YanıtlaSil
  3. Bülent bey Conrad programını sayenizde inceledim :)) Conrad cihaz olarak rover c2 den daha iyi gibi geldi ama program aynı program sadece menü yerleri farklı gerçek anlamda fark yok hemen hemen tüm eseslar aynı bu sitedeki resimlerdeki açıklamalar ve yazdığım yazılar işinizi görecektir.

    YanıtlaSil
  4. Anıl bey o etek gibi dediğiniz görüntüde kırmızı sinyalde etek gibi altı düz sola yada sağa kıvrımlı bir şekil alırsanız kesinlikle insan eliyle yapılmış bir şeydir bu durum maviliktede aynıdır. belki içinde fazla bişiy yoktur. Çünki içinde miktar olarak yoğun bişey olsaydı malzemenin görüntüsü ortada olmak üzere görüntüden hariç ekranın sağ yada sol tarafına ekrana çizemediği sinyali aşağıya doğru uzatmak zorundaydı.Örnek; Bazı arkadaşlarla iddaalaştık visualizer 3d de tünel görüntüsü yakalamışlar burda tünel var diyorlar. Benim gördüğümse orada ki toprakta değişik bir zemin olması Mesela yığma girişleri tünel odaları kapatılarak dışarıya çıkılır. Buda aynı görüntü toprakta hava kabarcıkları var ama kesin boşluk var diyebilmemiz için ekranın bir tarafında mavi renkte tabana değen bir eğri olacak ki gerçekten boşluk olsun. Bir musubet bin nasihatten iyidir. Bina zeminlerinde bodrum katları var isterseniz deneyin bakalım .Ama sadece bodrum katı taramakla olmaz taradığınız yerin bir tarafı toprak bir kısmı boşluk olsun ki cihaz olayı algılayabilsin .

    YanıtlaSil
  5. Ustat yoğunluk sinyalı ham görüntüde tabana değmesi mi gerekiyor.. ya da sinyalleri düzelt ve ya enterpolasyon yapıldıktan sonra mı? Bazı çekimlerde ham görüntüde değilde sonradan tabana değiyor..hangisi doğru?

    YanıtlaSil
  6. Arkadaşım sana cevap yazayım dedim çok uzun bir cevap olunca onu yazı olarak yayınladım . Sana olan cevabım ordadır gir oku :)

    http://roverc2.blogspot.com/2013/01/rover-c2-visualizer-3d-hala-emin.html

    İlginize teşekkürler !

    YanıtlaSil