Arkadaşlar bana yolladığınız görüntülerde şu var mı ? bu var mı diye soruyorsunuz .. Sorun inanın ki sorun değil ama şu cihazı adam gibi kullanmayı da öğrenin artık . Biz aşağıda ne görüyorsak söylediğimiz çıkıyorsa demek ki ; Doğru Yoldayız ! Bir arkadaş geçen hafta bilgisayarını almış yanıma gelmiş . Görelim diyor ne kadar ustasın amca :) İnceledik görüntüleri , burda gerçekten boşluk var mı felan diyor , gerçektende boşluk var ama boşluğun içinde ince upuzun bir karartı vardı . Sen boşluğu boşver bu ne dedim , upuzun bir şey . Kılıç gibi ince uzun bir karartı maviliğin içinde daha koyu bir mavi olarak duruyordu. Kılıç olsa sapı olur artı şeklinde ben ona sordum ; burda boşluk var ve boşlukta bir tane metal var ama altın olsa ekranın sağında kırmızı bir eğri çizerdi , demir felan olsa bu zaman çürürdü etrafında sarılık olurdu ? Bu daha önce hiç görmediğim bir şey dedim ... Büyüksün vallahi dedi ; bu uyanıklar bi delik bulmuşlar toprakta hiltinin 60 cm lik ucu ile ne kadar derin diye bakarken hiltinin ucunu aşağıya düşürmüşler :) Sonra da gelmişler yanıma müneccim değil ya nereden bilecek hilti ucunu diye benle dalga geçmeye ... Şimdi aşağıda ne olduğunu biliyorlar ya , bilgileri dahilinde tekrar anlattım şu şöyle olcak bu böyle olcak diye ... Şu anda harbi usta oldular. Yani bu iş tecrübe ile oluyor arkadaş . Bizim arkadaşlarımız bile burada yazdıklarımı dikkate almıyorlardı , kendileri bir malzemeyi değişik şekillerde saklayıp deneme yapmıyorlardı , o yüzden bir yere varamıyorlardı. Sonra ona sor bunu desin buna sor şunu desin . Bir de kayalara bakarak fal okuyan adamlar var aramızda. İşler arap saçına dönüyor ... Aşağıdaki görüntülerde inceleme görüntüleridir. Belki birilerine yardımcı olur diye resimlere yazıyorum anlatımlarını ...
Birde bir yeri taradınız neden o noktadan emin olmak için bir kere de rover c2 ile kabloları kullanarak tarama yapmıyorsunuz ? Rover c2 nin bütün aletlerden üstünlüğü gerçekten boşluk varsa "yes" demesidir. Yoksa "No" diyecek o kadar basit. Aşağıda kuyu mezar görüntüsü var kablo ile cavefinder modunda tarama yapıldı.
visualizer 3d cave finder |
visualizer 3d |
S.a. hocam.Hocam boşluk içinde deyil, toprakta gömülü malzememiz atın sa, ve kenarda tabana deyen sinyalin haricinde ekranda şekil olarak gögülür mü bu altından obje?
YanıtlaSilBu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSilŞu gerçekleri öncelikle ifade edelim; günümüzdeki 18/22 karat ayarındaki bir altın, toprak altında yattıkca etrafında ve üzerinde şunlar gözlemlenir.
YanıtlaSila-Büyüklüğünle orantılı olarak bir manyetik alan
b-Metan gazı
c-İyon taşınımı (çubukculara bir tiyo;;; bu iyonlar toprak yüzeyine çıktıktan sonra 1m yükselirler vede kuzey yarım küreye kaçarlar.Güney yarım kürede ise güney yarım küreye yönlenme olur.Statik alıcı katındaki çubuklarınızı yaklaşık olarak tutacağınız yüksekliği anladınız sanırım.Çubukla arama yapılırken kuzey yarım küreyi arkanıza alında ne yönde tarama yaparsanız yapın.Bu konu uzar gider burada)
d-Şua
Buna ek olarak düşük karatlı altınlarda ise içerisindeki alaşım elementine bağlı olarak okside bir yapı oluşur. Şunuda bilmenizde fayda olacak.Altın olan gömünün oluşturduğu manyetik alan kuzey,güney vede çekirdeğin manyetik alanında apayrı manyetik alan oluşturur.
Şimdi gelelim bunları belirtme gereksinimi neden duyduk.Okm’nin bir çok ekipmanı manyetik alan dinleme mantığıyla harket eder.Visualizer 3d, I-160 veya Future 2003/2004 ortamında görüntüler işlenirken,aslen ekranda beliren metallerin oluşturduğu manyetik alan işlenir.Şunuda önem arzettiği için dile getireyim; dünyada herzleri tek yutan metal altındır.Sizin görüntü attığınız yerde eğer altın varsa aynı yerin üzerinden birkere daha geçtiğinizde o aldığınız sinyali oradan bir daha alamazsınız.En asgarı düzeyde bi 40 gün üzerinden geçmesi lazım.Diğer metalllerin hiç birinde bu durum gözlemlenmez.Bi yarım saat sonra benzer bir görüntüyü diğer metallerde düşürmeniz imkan dahilinde.
Bu tip cihazlarla en mantıklı yaklaşım I-160 ortamında metal sinyalllerini takip edip yapıyı yeni bir çekimle visualizer 3d ortamında çizdirmek olacaktır.
Önceden kazılırak boşluksuz gömülen gömüler ‘in siz hernekadar bir yapısı olmaz desenizde boşluksuz bir yapısı vardır.Siz ekranda o metalin gerçekliğini teyit edecek bilgiye sahip olun yeter.Burada uzun uzatıya yazmanın bir anlamı yok.Site üzerinde aradığın bir çok bilgi mevcut.İşi çözümleyemezsen maille bakalım.
Arkadaşlar benimde aslen bir konuda yardıma ihtiyacım var.En başta yardım isteyeceğim yer en son hatırıma geliyor.Elinde Future 2005 cihazı yada bu cihazın arkasına takılan pig(((içerisinde 24c65 vb bir epprom mevcut) bu epprom içerisindeki yazılım elinde mevcut olan varmı .Bu konuda bana yardımcı olacak arkadaşıma okm cihazlarıyla ilgili teknik desteğe hazırım.
elimdeki cihazın yazılımı belki sizin işinizi görebilir...banada I-160 eprom yazılımı lazım ....
SilTeşekkürler ! " Bu iyonlar toprak yüzeyine çıktıktan sonra 1 metre kadar yükselirler ve kuzey yarın küreye doğru sapma eğilimine girerler " demişsin . Peki Kuzey yarım küre mıknatıs alandır. Altını mıknatıs çekmez. Nasıl oluyor bu iş ? Ben çok düşündün aklım kanaat getirmedi buna herkes aynı şeyi söylüyor ama ?
YanıtlaSilBir ikincisi de 24c65 ve benzeri epromların sabit bir yazılımı yoktur. Hangi cihazda kullanacaksa adam ona göre yazılım atıyor diye biliyorum. Aynı cihazdan bulup kopyalayabilirsen tamam yoksa zor .
YanıtlaSilEngin ne özelden nede başka türlü görüşemiyoruz.Neler yapıyon.Allah senden razı olsun.Bu blogu açtın bir çok paylaşımlar yaptın.Altın dediğin gibi direkt kuzey yarım kürenin manyetik alanından etkilenmez.Manyetik alan ile iyonu asla karıştırma her ikiside farklı şeyler.İyon taşınımı hep aktifdir.Toprağın su tutma seviyesine göre değişim gösterir.Denizdeki buharlaşma gibi düşün.Denizdede buharlaşmayla bir iyon taşınımı olur.Bu iyon taşınımı sıcaklıkla orantılıdır.+20 derecede toprak yüzeyine ulaşan iyonlar mükemmel bir derece yayılma ve yönlenme gösterirler.Sıcaklık değeri +20 derecenin üzerine çıktıkca taşınım çarpıklaşır.+20 altına düştüğünda ise iyin taşınımı miktar olarak azalır.
YanıtlaSilİyi anlaşılması adına şunu söyliyim; yağmur yemiş bir toprakta iyon taşınımı durur.Şunu çok iyi bilmek lazım;işlenmemiş bir toprağın su tutma seviyesi 30cm lerdedir.İşlenmiş (traktör sürmüş) bir toprağın su tutma seviyesi 50cm gibi bir değerdedir.Bu değerler toprak yapısına göre değişir
Altının manyetik alanı, toprak altında eğer atmosferik koşullara açık değilse önceki yazımdada demiştim,oluşturduğu manyetik alan ne kuzey ne güney nede çekirdek yönündedir.Üçününde zıttı bir yönde bir manyetik alan oluştururlar.
YanıtlaSilManyetik alanın kullandığımız çihazlar üzerindeki etkisini çok iyi anlayabilmek için acizane şunu önerebilirim.
I-160 haricinde taramalarınızı batı yönünde başlayıp bi doğu yönünde bitirin.Bu denemeyi kendi hazırladığınız bir yapıda deneyin.Aynı yerin çekimini birde kuzey yönünde başlatıp güney yönünde bitirin.İkisinin arasındaki yapısal çizimi bi inceleyin .Bakın hangi yöndeki çekimlerde bu makineler daha iyi bir çizim yapıyor.
Sondanın tutuşuna çok önemli.Saçma ama gerçekten bu durum böyle.Çekim yaptığınız yere batıdan doğuya bi yarım saat sonra yeni bir çekim atın göreceksinizki yapıyı aynı çizecektir.
Bu işlerde bizim olmazsa olmazımız boşluk.Bu boşluğun şekli şemali nasıl olacak.Genelde kare,digtörtgen veya daire.Biz bunu ekranda niye göremiyoruz derseniz
Kullandığınız sonda bunun başka bir açıklaması yok.Tek bir FLC100'den oluşan bir sonda kullanıyorsan yapıyı çizdiremezsin.Metalin manyetik alanını tabiki dinleyebilirsin buna itiraz etmiyorum
Engin 24c65 epprom vb epromlar tabiki elindeki yazılımlara göre kodlanır.Her cihazın yazılımı farklı tabiki.Bugün okm'nin cihazları incelendiğinde yapıyı en iyi çizen tabi bu benim görüşüm Future 2005 dir.
YanıtlaSilBu cihaz elinde bulanan bir arkadaş bulsam beş takikada işimi görecemde.Bu cihazdan kullananı bi bulamadım gitti.
Engin bu cavefinderle ilgili sana bi sorum olacak.Bugüne değin arazide bu cihazların cavefinder kısmını hiç kullanmadım.Fakat kendi arazimde bir takım denemelerde bulundum.Cavefinder kısmı normal sondayla ground scanda elde ettiğim görüntü gibi bir görüntü çizebiliyormu yoksa yukarıdaki resimdeki gibi standart bir cavefinder görüntüsümü çiziyor.Benim buradaki çalışmalarımda ekrana senin eklediğin "visualizer 3d cavefinder" isimli görüntü gibi gibi görüntü düşüyor önüme .Başka hiç bir şekilde görüntü çizdirmeyi başaramadım.Olması gereken ground scanda olduğu gibi bir görüntü çizmesi lazım değilmi.
YanıtlaSilBurda resim olayı yok işte hacı olayda o . Bir yerden gerçekten emin olacaksan saplıyorsun dört çubuğu toprağa , toprak altında gerçekten boşluk varsa "yes" yazıyor yoksa "no" yazıyor ve daha güzeli yoksa kapatıyorsun varsa cihaz senin görüntüyü pc ye aktarmanı bekliyor çünki burada aradığın bir boşluk var diyor :P iş bu kadar basit aslında ... Sen kaç sefer yaptın diyeceksin biliyorum :) toplasan 5 - 6 yerde yaptım . Ama bende deli şahkülü var aradığım noktaya o götürüyor beni . Ben rover c yada herhangi başka bir cihazla arama yapmıyorum. Benim için varsa var yoksa yok o kadar kesin . Ama gel gör iş yapmak zor yer sahibi olmadığın sürece doğru noktayı koyunca ne sorunlar çıkıyor . Bıraktım artık bu işleri ben çünki hiç kimse noktayı bulduğunda "hadi" demiyor ya onun işi oluyor , yer sahibi yarın diyor sallıyor bizi , bi aksilik çıkıyor yani . ama bu durum sadece rum yada ermeni gömülerinde söz konusu mezarlarda böyle bir sıkıntı yok ... Bizde mezar işi hiç yapmadık . Yani kısaca gerek yok be kendimi yormaya . Samsun da her gün en az 3 4 kişi beni bir yerlere götürmeye çalışıyor . Ama iki üç senedir sadece cihazları çözmeye uğraşıyorum ben define işi yok yani :) Dört şakülüm beni uzaktan götürürse , rover c2 ile görüntü alırsam , çubukları toprağa saplayıp cavefinder modunda "yes" yazarsa ekranda ve bilgimiz olursa küp içinde, sandık ta, kazan da, iki tane felan gibi ekranda gördüğüm de tutarsa o zaman iş kesin gözüyle bakarım ama gene kimse benim gösterdiği yerle ilgilenmez. Mutlaka bi hocaları vardır onların onlara yanlış yerleri kazdıracak :P Kitap yazacam lan !
YanıtlaSilArkadaşlar elinde Future 2005 cihazı olan varsa,cihaz arkasına takılan epprom içerisindeki yazılım lazım.
YanıtlaSilSelam
YanıtlaSilSizce, altın bulmak için cihaz I-160 nedir?
Ne eprom yazılımı? Daha fazla açıklama verin
Eğer Farsça biliyor musunuz
teşekkürler
Bu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSildear Robert
YanıtlaSilI need to OKM future 2005 hex file for 24c65 epprom.if you have that hex file send me please
mail : eyup_kopal@hotmail.com