24 Temmuz 2012 Salı

Küçük Bir Yığma Görüntü İncelemesi

" Bu görüntü sizin ekranınızda görebileceğiniz en iyi görüntüdür."
Son noktadır çünki bu alet ve bu program BOŞLUK BULMAK İÇİN YAPILMIŞTIR

Bu görüntüde küçük bir yığma inceleyeceğiz. Boşluk kavramını daha iyi anlamanız için . Her gördüğümüz boşluk gerçekte boşluk değil toprak altında biriken kara su tabakası olabilir. Eğer köşeleri varsa ve net bir şekildeyse,  neredeyse 90 derece açı ile kare yada dikdörtgen bir şekil çiziyorsa tamam , çizmiyorsa gerek yok bakmaya.

 Öncelikle cihazdan gelen ham görüntü çok önemlidir. Eğer cihazdan ekrana ilk aldığınızda ki şekil ile tek sefer Kayan Sinyalleri Düzelt dediğinizde ekrandaki görüntü de çok fark olmuyorsa doğru yoldasınız demektir. Eğerki sinyalleri düzelttiğinizde sizin ekranınızda ki şekilde değişip düzeliyorsa taramanız hatalıdır.

visualizer 3d okm software
visualizer 3d cave 

 Bu aldığımız ilk görüntü Kayan Sinyalleri düzeltiyoruz .



visualizer 3d okm software

Ekranda çok az bir değişim oluyor fakat görüntü netleşiyor.



visualizer 3d okm software

F7 ile biraz kızartıp biraz da F6 tuşuna basıyoruz. Enterpolasyon yaparak da emin olabilirsiniz .


visualizer 3d okm software

Olması gerekeni bilince iş kolay tabi. bu da yanal görüntüsü .
Bakın bu aşağıya doğru uzayıp giden çukur değil ha kuyuda değil , cihaz size boşluğun gerçek olduğunu böyle gösteriyor. Boşluk sinyali çok fazla geldiğinde ekranın tabanına kadar maviliği indiriyor. Eğer mavilik tabana değmezse bilin ki orada boşluk yok; orası kazılmış ve sonra kapatılmış bir yer olabilir yada toprak yapısı çok değişik bir alandasınız. Gerçekte orada boşluk yok. Aynı şey altın içinde geçerlidir yada çok büyük miktarda demir , bakır gibi metallerde tabana değen kıpkırmızı sinyali aldığınızda iş tamamdır. Tabana değen sinyal yoksa aldığınız görüntüye güvenmeyin .Ya orası boştur ekranın ortasında kırmızı bir şekil olsa bile boştur mineral oranı yüksek bir kayadır yada düşük miktarda metaldir bakır kazan misali :)) Şu sitedeki yazılarımı okusanız, anlasanız inanınki size yeter . Bu zamana kadar anlatılanları silin kafanızdan benim anlattıklarım ispatlı  . 


visualizer 3d okm software

Görüntüyü ters çeviriyoruz.


visualizer 3d okm software

   Görüntüyü başka yanal açıdan izliyoruz. Burada bir oda ve içinde ikinci bir boşluk var. Bu görüntüyü aleti denemek için  çekmiştim. Bakalım gerçekte ne buluyor diye. Boşluklarda sıkıntı yok sıkıntı olan Rover C2 ile gerçek bir metalin üzerinde ne yaptığı , ne gösterdiğidir. Kısacası elinde rover C2 olan vatandaş kesin , net bir bilgi ve yardımcı cihazlar olmadan ve o cihazları iyi kullanan birisi olmadan aletin gösterdiği kırmızılığa aldanmasın. Bloğumu iyice okuduysanız metal bir malzeme varsa Mutlak BOŞLUK ta olacaktır sözümüzü dikkate alın.  

20 yorum:

  1. Üstadım eğer aşağıda bir oda varsa visualizer 3d bunu görüntünün dışına attığını Allah razı olsun sizden öğrendik.Peki bu tür görüntülerde odanın dışa vurduğu durumlarda, görüntünün bir tarafında tabana değen bir objemizde olsa bu objeyi normal şartlarda görüntünün dışınamı atacak yokda görüntünün içerisindemi saklayacaktır.

    YanıtlaSil
  2. En alttaki resme iyi bak. Hem mavilik taban yapıyor hemde insan gibi taban yapmamış boşluğun çok büyük olduğunu gösteriyor bize ve arka tarafta da uzun bir kırmızılık var bu kırmızılık malzemenin gerçekten olduğunu gösterirken maviliğin içindeki beyazımsı ve daha koyu mavimsi olan şekil ise noktayı gösteriyor. Unutmayın ki bu cihaz önce boşluğu bulur. İçinde olan şeyin sinyalini ise dışarı atar.

    YanıtlaSil
  3. Merakımı bağışlayın;Bir tunele,yada altta bulunan oda mahzen gibi kapalı bi yer,zemin ustunden girişi varsa insan sıyacak kadar kapak delik kayadan kapak 50x50 diyelim - verdiniz örneyinizde ikinci resimde gibi mi açık mavi mi o noktayı verecek.

    YanıtlaSil
  4. Evet ana ekranda açık maviliği yakaladığınız anda orasının daha önce kapatılmış bir yer olduğuna emin olabilirsiniz. Ama dikkat etmeniz gereken şu; orada gerçekten tünel gibi boşluk olduğundan emin olman için ekranın sağ yada sol tarafından yukarıdan aşağıya doğru uzayan ve tabana değen mavilik olacak .Ekranın tabanına değiyorsa sinyal o ekranda gördüğün maviliğin oda olduğundan emin olabilirsin. Yok sadece oda gibi kare bir mavi şekil çizmişse o zaman bileceksinki burası ya kazılmış kapatılmış toprak yada normal taradığın alanın içinde kalan kireçli değişik bir toprak tabakası. Yine burda aslolan şu : Alet para bulmaz parayı adam bulur.Öncelikle o noktaladığınız yer ile ilgili elinizdeki bilgi ne o önemli. Adam dediyse size oda var , o noktada oda görüntüsü yakaladınız iş tamam. Yok burda mezar var dedi sen kare görüntü aldım bil ki yanlış yerdesin. Ülkemin her tarafında para var ama işe giderken yanımızda adam gibi adam varmı ona dikkat etmek lazım. Malum bu iş nasip işi . Olmuyorsa hakkınızda daha hayırlısı vardır .

    YanıtlaSil
  5. Teşekür ederim;Allah senden razı olsun kardeşim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne demek abiciğim , Allah cc hepimizden razı olsun. Bizde insanlık var !

      Sil
    2. slm size nasıl ulaşabilirim mail adrs

      Sil
  6. bu görüntüde hiç bi şey yok kardeş bu cihaz böyle sizin bildiğiniz gibi değil bende bi çekim var odadaki sergenlere hatta lahitin çatısına kadar görünüyor görüntüyü nasıl göndereceğimi bilmiyorum eğer görseydiniz cihazla ilgili bütün bildiklerinizin yanlış olduğunu anlardınız

    YanıtlaSil
  7. O dediğiniz olayda arazinin kaya yapısı , derinliği gibi görüntüyü net almaya engel olan pek çok faktör vardır . Lahitin çatısını nasıl gösteriyor onu bilmem ben fotoğraf makinesi değil bu . Biz burada elimizdeki görüntüleri satmaya çalışmıyoruz, sadece cihazın taradığı yerdeki görüntüyü ekranda okumakta, yorumlamakta zorluk çeken arkadaşlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Ana sayfada lahit görüntüsü var ama orası düz bir tarla idi buradaki görüntü ise tabandan 12 metre yükseklikteki bir tepeciğin görüntüsü ve tabandan aşağıya ne kadar derinliği var onuda bilmiyorum . Bizim elimizden gelen bu :))

    YanıtlaSil
  8. emrullah kardes bana su elindeki laiht görüntüsünü gönderebilirmisin ? goeremeli@hotmail.com

    YanıtlaSil
  9. Kardeş,verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim.sizden bir ricam var telefon numaramı yazıyorum,lütfen bana telefonunla bir mesaj yaz sizinle görüşmem gereken çekimler var,yada m_yucel42@hotmail.com adresine bir siz oldugunu belirten bir mail atarsanız çok sevinirim.iletişim kurarsanız memnun olurum çekimlerimi sizinle paylaşmak isterim ki sonuçlarınıda paylaşmaya hazırım,sizde çekimleri görünce bana katılacaksınız,sadece teyit istiyorum.532 6337969 mustafa(konyadan)

    YanıtlaSil
  10. arkadasom telefon numaralarinizi aciktan vermeyin bizim yuzumuzden birinizin basina is gelirse uzulurum. Ben sadece nasil kullanacaginizi gostermeye calisiyorum. ustte yorum yapan arkadas demis, bu da goruntu mu ! ben de daha net daha iyisi var. biz paylasmisiz ,paylasalimki daha iyi ogrenelim diye dusunmusuz, benoyle net goruntuleri paylasmaki istiyordum .Ama bize gelen mailler de yorum istekleri vardi. Yorum yapacak vaktim yok artik ve rover c2 mde yok satildi. Onun bunun bilgisayarinda olmuyor bu is.Kendiniz ogrenin abicigim ben elimden geleni yaptim .Yeni birsey ogrenirsem ve dogrulugunu kismen onaylarsam siteye yazarim.

    YanıtlaSil
  11. Hocam su mail adresine iletişim bilgilerinizi gönerebilirmisiniz? cingozturan@hotmail.com

    YanıtlaSil
  12. S.a.admin ... Boşluk younluk sinyalinden altta kapalı bir oda,tunel misali var oluşunu anlıyoruz,pekala bu sinyal illaki resmin alt duvarında mı oluşması mı gerekiyor, resmin sağa sol ya da ust duvarında oluşamaz mı, ya da bu bizim çekim yaptımızla mi ilgilidir.

    YanıtlaSil
  13. Onu bilmiyorum denemek lazım dediğini ama şu varki ekranda her gördüğümüz mavilik gerçek boşluk değildir. Ekrana tünel gibi çiziyor ama ekranın herhangi bir köşesinde tabana değen mavilik yok , gördük ki tabana mavilik değmediği sürece gerçek anlamda boşluk yok hem şekil çizip hem de bir taraftan tabana değiyorsa gördük ki o zaman boşluk net ve kesin. Aynı şey malzeme için de geçerli. Uygulamalarımız bunu gördük .Bakır dolu tencere incelemesi başlıklı yazımdaki resimlere bakarsan orada dediğin gibi bakır tencerenin boşluk içindeki görüntüsünün yanında mavilikte gözle görünür bir kırılma var, sanki ekranın dışına taşmış bir üçgen benzeri şekil var. O şekil senin dediğin olabilir. Ama denemeye devam hala cihazım yok elimde ama gelen görüntüleri inceliyorum. Bakalım eğer öyle bir durum olursa bu zaman kadar anlattıklarımı değiştirecek kati bir şey o zaman yeni bir başlıkla yayınlayacağım. Düşünceni bizimle paylaştığın için teşekkürler !

    YanıtlaSil
  14. ARkadaşlar lütfen bana yarımcı olurmusunuz visualizer 3d cd mi kaybettim aletim 3 aydır boş boş yatıyo evde lütfen admınım yardımcı olurn ALLAH rızası için... https://www.facebook.com/hayalcy.buge?ref=tn_tnmn Tl . 0542 239 0853

    YanıtlaSil
  15. hacı mail adresini yazsana , niye telefon numaranı yazıyorsun yaa ?

    YanıtlaSil
  16. kader_6535@hotmail.com ne olur arkadaşlar yardımı olurmuunuz lütfen yaa insanlık namına... ADmın visualizer 3d tanıtım mi kaybettiim... arkadaşlarrr

    YanıtlaSil
  17. slm hocam benim elimde bir yapay tepenin fotosu var yardımcı ola bilirmisiniz

    otto_otto34@hotmail.com size nasıl göndere bilirim şimdiden tesekkur ederim

    YanıtlaSil
  18. Ben program konusunda yardımcı olabilirim. Diğer konular beni aşar .

    YanıtlaSil