16 Nisan 2012 Pazartesi

Rover C2 Ne Görür ? Visualizer 3D ve Future 2003 Ne Gösterir _?

Rover c2 yada okm cihazları Future 2003 veya Visualizer 3d programı ile çalışıyor. Ama gerçekte ne kadar doğru gösterir yada kullanıcı ne kadar doğru yorumlar hep muammadır.

Rover c ve benzeri gpr türü aletler için konuşuyorum , yollarda demir boruları algon kanallarını boşluğu bulmak için üretilmiş cihazlardır. Evdeki bilgisayarını mükemmel derecede kullanamayan birisi sakın para vermesin çünki kullanmasını iki sene gibi bir sürede öğrenecektir ki; oda şanslıysa yanında ona yardımcı olacak bilgili birisi varsa ... Aksi taktirde boşa uğraşır.

Visualizer 3d programı veriyi aldığında aşağıda kesinlikle bir boşluk varsa daha aşağıya sinyali ulaştırmayacak yani burda bişiy yok diye gösterecektir. Siz noktaya gidip emin olsanız bile metalin üzerinde boşluk varsa siz ancak boşluğu görüntüleyeceksiniz. Fakat toprağa bir çivi sandığı gibi malzemeyi gömün size aynısını çizecektir.

Kullanırken dikkat edilmesi gereken hususlar ! ÖNEMLİ !





Sonda kullanıyorsanız milletin dediği gibi yok ben file çekerim şunu yaparımlara aldanmayın ip kullanın çünki ip sizin net bir doğrultuda gidip gelmenizi sağlayacaktır. Ölçü ise 30 x 30 cm lik bir karo taşı hayal edin aynen öyle olmak zorundadır. 30 cm ileriye 30 cm sola ...ip her turda 30 cm sol tarafa yerleştirilecek.

Super sensör kullanıyorsanız ölçü 50 cm ileri 50 cm sola olmalıdır.Siz adımınızı yanlış atsanız bile program onu zaten düzeltecektir.

Gidiş geliş yada paralel şekilde tarama yapmakta aynıdır siz ip üzerinde doğru gidin gerisini alete bırakın.

Ama ilk görüntü ekrana geldiğinde Kayan sinyalleri Düzelte basmadan veya enterpolasyona basmadan ekran da aldığınız görüntü ne ise ister kayan sinyalleri düzeltin isterseniz enterpolasyonu arttırın GÖRÜNTÜNÜN KESİNLİKLE İLK HALİ GİBİ OLMASI ve DEĞİŞMEMESİ GEREKİR . Eğer kayan sinyal yada enterpolasyona tabi tuttuğunuzda istediğiniz görüntü geliyorsa ekrana emin olun yanlış yoladasınız. Biliyorsunuz ki bu aletleri satanlar bile bu programı yada aleti kullanmayı bilmiyor ona göre o kadar para verdiyseniz yada umut bağladıysanız o zaman benim dediklerim olsun başkasının dediği olsun hepsini deneyin Ben yıllardır deniyorum :)) diğerlerinden tek farkım ben paylaşımcıyım !


 Zigzag Tarama Metodu

rover c2 using visualizer 3d
rover c2 using visualizer 3d

Visualiser 3D - Programda Dikkat Edilmesi Gerekenler ! ÖNEMLİ !

- Önemli olan aleti ne kadar iyi kullandığınız değil , programı ne kadar iyi okuduğunuzdur.

- İlk önce aşağıdaki nesnenin görüntüsünü gerçekten hiç F5 F6 tuşlarıyla yada Enterpolasyon ayarını yükseltmeden ekranda görmeniz gerekir.

- F6 ile kızartarak birazda enterpolasyon ile kendinizi kandırabilirsiniz kocaman bir sandık görüntüsü oluşturabilirsiniz ama program etraftaki mineralleri bir araya toplayarak size bu görüntüyü veriyordur.
- Yapmanız gereken en önemli şey ilk görüntüde F7 tuşuna sadece bir yada iki sefer basmayla ne kadar büyüklükte bir alanın kızardığıdır. Koyu ve büyük bir kızarıklık yakaladıysanız o zaman önce kayan sinyalleri bir kaç sefer düzeltin şekilde değişme varsa mineralleri bir araya topluyordur aldanmayın.

- Daha sonra enterpolasyon 0 yada 1 deyken bir kaç sefer tamama basın enterpolasyona yapın. Şekilde değişme varmı şeklin ufalması değil büyümesi lazımdır. Etrafında üç beş tane kızarıklık varken bir araya toplayabilir dikkat edin.

- Şeklin sağ alt tarafında küçük görüntüyü ana ekrana alın eğer mineralse aşağıya doğru uzama olacaktır. Çünki altın hariç her metali mıknatıs çeker alttınsa altı düz olmalıdır. Yada bir kab içindeyse. Alanı tararken kuzey arkamda mı kaldı nere gitti o iş hikayedir. İşin gerçeği nerden tararsanız tarayın doğal mıknatıs yani kuzey her zaman metali çekecektir ve yanal görüntüde aşağıya doğru uzama yaptıracaktır.

- Taradığınız alanın toprağında değişiklik varsa F7 tuşuna bastığınızda size değişik toprağı gösterecektir. Yeşil içinde değişik yeşil .

- Mutlaka bir şey saklayan adam üzerine eşyası kırılmasın diye bir taş gibi boşluk veren bir şey koymuştur. vüsualizer 3d eşyanın üzerinde boşluğu algılayınca daha aşağıya sinyal göndermeyecek ve size burada sadece boşluk var diyecektir. Kısaca burda bişiy yok ! diyecektir. Aldanmayın bu alette kural mutlaka düzgün net bir boşluk mavi görüntü yakalamaktır , sakın kırmızı peşinde koşmayın çünki sizin aradığınız kırmızının üzerinde boşluk vardır ve mavi görüntü olan boşluk kırmızıyı saklayacaktır göstermeyecektir.

- Future 2003 te olay daha farklı . bu program baz versiyon Rover c lerde kullanılır, rover c II lerin son bir kaçsene içinde çıkan modeleri visualizer 3d ye görüntüyü rahat gönderirken Future 2003 e görüntüyü yollarken minnacık bir şekilde yolluyor ekranda göremiyorsunuz bile. Future 2003 yada 3003/4 bilinçli kullanıcı için visualiser 3d den daha makbuldur. Visualizer 3d boşluk bulurken Future 2003 her türlü metal bulur . Acemi vatandaş bile kullanabilir . Kırmızıyı altta gördüğünde direk gösterir dikkat edilmesi gereken şey kırmızının size verdiği yoğunluktur.

Mesela Future 2003 programı size bir sandık görüntüsü verdi .Bu aşağıda mineral olan bir taşın görüntüsü olabilir kırmızlığın içinde damar gibi bir şekil varmı ona bakın kırmızı renkten daha farklı bir kırmızılık içinde varsa bilinki o mineral ağırlıklı bir taştır. Öncelikle şekilde bir bütünlük olacak ve kırmızılığın her tarafı bir yoğunlukta olacak o zaman tamam.

-Mesela aşaıdaki sandık gibi görüntü tamamen hikaye çünki; öncelikle tarama hatalı , diğeri ise ortasında kırmızı içinde başka bir kırmızı var dikkat edin o aşağıdaki kayanın çürüf olmuş çürümüş halini ve ortasında daha beter bir şekilde çürümüş bir yarığın olduğunu gösteriyor.

future 2003
Future 2003

- Boşluklarda ise maviliğin 4 köşesi olması lazım ve dört köşenin de net olması lazım ki bu aletler ve programlar bunun için yapılmıştır. Sağ alttaki yanal görüntülere baktığınızda yanal bir yükseklik var ise iş doğrudur ve mutlaka incelediğinizde şeklin köşelerinde taşa benzer küçük küçük mavinin daha beyaz tonlarında kare kutucukları da görmeniz lazım ki emin olasınız. Ama gene önemli olan 4 köşesinin keskin bir şekilde birleşmesidir.

Visualizer 3d programında ise bunun gibi bir görüntü almamız lazım gelir . Bu görüntünün açıklaması test edilmiş görüntü analizleri yaptığımız sayfadadır. Tıklayınız !

rover c2 using visualizer 3d
Visualizer 3d
Çivi Dolu Bir Sandık

Milletin dediği gibi yok amerikadan cihaz getirmiş te gümrükte girerken kapıdan içinden chipini sökmüşler felan onlar yalan . Elinde bigi olmayan adam araziye çıkmasın kardeşim Vatandaş sana güvenip noktayı vermişse o zaman hangi alet olursa olsun kimi boşluk der kimi altın ama her alet o noktada bişey olduğunu söyler. Elinde bilgi olmamış boşa vakit kaybedersin huzurunu bozarsın ..

Bilgi paylaşmak, visualizer 3d ve future 2003-4 kurulumu ile sıkıntısı olanlar yada şurada yanlışsın demek isteyen arkadaşlar yorum yapsın , ispatlayalım doğru dediğini sitemizde yer verelim, bizde doğrusunu öğrenelim ! Yazılarınızı okuyuculara birşey kazandığı taktirde yayınlayacağıma emin olabilirsiniz.

30 yorum:

  1. exp 3000 hahhındada yorum yaparsanız sevınırım

    YanıtlaSil
  2. Arkadaşım exp 3000 ben hiç kullanmadım.Yaklaşık 5 -6 sene önce arkadaşımın vardı oda laptoptan değil Exp 3000 in kendi ana ekranından bakıyordu.Ben siteye sadece kendim kullanıp denediğim cihazları ekliyorum ve yorum yapıyorum. Bundan 1 sene önceki bildiklerimin yanlış olduğunu anladığım için yorum yapmaktan ve sizi yanlış yönlendirmekten korkuyorum. Mailime elinizdeki görüntüleri yollarsanız inceleyebilirim. Teşekkürler !

    YanıtlaSil
  3. Sayın Admin -;zigzak ve ya paralel metodu; ölçüme başladımız nokta,3d visualizer programında pc aktardımızda görüntüyü ekranın hangi köşesinde bulunıyuor başlama noktamız

    YanıtlaSil
  4. İlk adımın ekranın sağ üst noktasıdır. Bitirdiğin nokta ise sol alt taraf .

    YanıtlaSil
  5. S.a kardeş;Super sensör probun ustunde ok işareti var gidiş gelişlerde hep aynı yone mi bakascak ok başaldımız gibi, ve ya probu da döndürüyuoruz mu sola döndümüzde..

    YanıtlaSil
  6. Süper sensörün oku ne tarafa dönerseniz o tarafa dönük olmalıdır. Bir sefer oku önünüze alın siz nereye giderseniz sizinle gitsin gelsin hep ok önünüzde olsun ...

    YanıtlaSil
  7. Dün tam size teşekkür yazarken, acile hasta götürmem gerekti.Hala aklım almadı.Bu kadar değerli bilgileri ücret talep etmeden sabır ve olgunlukla anlatıyor,soruları cevaplıyorsunuz.Siz, anladığım kadarıyla harika bir insansınız.Tekrar teşekkürler.
    zeynelugran@hotmail.com

    YanıtlaSil
  8. sayın admin başlama noktası ekranın sağ alt köşesi biliyordum yanılmış mıyım abi

    YanıtlaSil
  9. Allah razı olsun abiciğim . Arada bunaldığım oluyor 50 tane resim yollayıp bunaltıyorlar beni ama olsun.

    Başlama noktası benimde hep "ekranın sağ üst köşesi" oluyor. Mesela visualizer 3d ekranında "bakır dolu tencere" leri tararken yamaça sıfır gömdüğümüz tencere , yamacı yani tencerenin olduğu yeri önüme alarak 10 adım olarak taradığım görüntüm var .Burda tencereyi ekranın sağ alt tarafında verdi . Ben tencerelerin ileride olduğunu biliyorum. Demek ki bu cihaz başladığımız noktayı üst tarafta gösteriyor. Bu nedenle tarayacak alanı seçerken mümkün olduğu kadar küçük alan taramalıyız. 3 metre mesela . 6 x 30 cm 1 metre 80 cm yapar . Elinizde adam gibi noktalayıcı alet varsa bu kadarlık alan yeterli olacaktır. Farketmiş olmanız lazım benim siteye koyduğum görüntülerde büyük alanlar yok. Büyük alanı tararken ufak ama yoğun mineralli bir taş varsa taradığımız alanda cihaz da bir salaklaşma oluyor. Sanki o mineral taşı gördüğünde daha aşağıya sinyal yollamıyor gibi geliyor bana bazen .

    YanıtlaSil
  10. sayın admin tavsiye edebileceğiniz yüzdeyüz metal diyen önerebileceğiniz bir cihaz varmı

    YanıtlaSil
  11. arkadaşlar şu çok önemli bu cihazla bulduğunuz gerçek boşluklara çok dikkat edin görüntüyü yorumlamak çok önemlidir.birde aşağıda bir metal yada cisim varsa mutlaka yansıması olmalı buda herkesin bildiği bir konu değil türkiyede sayılı kişi yansımaları bilir.cismin yansıması ne renktir boşluğun topragın hepsinin farklıdır yardım isteyen arkadaşlara yardımcı olurum.selam

    YanıtlaSil
  12. Bu işin % yüz olması için önce elinizde bilgi olacak ki ne aradığını bilesin . Ne aradığını bilirsen sen cihazın sana gösterdiği ancak o zaman seni aldatmaz. Yoksa her cihaz aynı yeri de gösterebilir farklı yerleri de gösterebilir ama bu onlardan herhangi birinin gerçekten doğru noktayı gösterdiğinin ispatı olamaz. Birde alet size doğru noktayı gösterse ne olcak size birisi çıkıp nokta burası ama bunun üzerine bizimkiler "gidenler" kocaman bir kis kaya bıraktı yada tünelden koydu buranın esas girişi burda dese o zaman başarıya ulaşırsınız. Yoksa cihaz felan hikaye şansa mezar dolu çıkar iş biter durum gerçekte böyledir ama nedense kimse görmek istemez .

    YanıtlaSil
  13. Emir beyin dediği gibi metal varsa mutlaka yansıması olacak maviliğin içinde , yeni başlık açtım o yazıyı bir okuyun orada boşluk içine düşen 60 cm lik bir hilti ucundan bahsediyorum :) daha iyi anlayacaksınız Emir beyin dediğini.

    YanıtlaSil
  14. selam admin bey bionic x4 hakinda yorum yapan hic yok.bionic le islem yapan biri varmi bana yardimci olsun.

    YanıtlaSil
  15. Bionic i daha önce kullandık biz . iş yapıyor ama mezarları da aynı şekilde gösteriyor . hangisi mezar hangisi para belli değil düzensizlik bulucu yani .o aletin yanında rover c benzeri bir cihaz değilde lorenz deepmax veya accumaster ( en iyisi bu ) iş yapar . bende şakül var alan tarama vb cihazlara ihtiyacım olmadı hiç :) Al bi accumaster yada sağlam bi dedektör kzikos ta olabilir . Sonuca götürür .

    YanıtlaSil
  16. Adım ugur arkadaslar turkiyeye giren cihazlar sanayı bakanlığı anlaşması geregince belirlı frekans aralığında dır bu frekanslar da burda yetersiz kalıyor örneğin radyo nun tv nın telsızın ayrı ayrı frekansları vardır onun ucun ıthal cihazların frekans aralığı bazıı anlasmalar geregince ayrrlıdır o ulkenin frekans ına gore örneğin conrad ın türkiye den alınan ile almanya dan alınan arasında cok buyuk fark vardır. BU CİHAZLAR HAKKINDA YAZMAK ISTERSENİZ. Ugur_dogan_31@hotmail.com

    YanıtlaSil
  17. s.a bende rover c ıı 2003 furute var bunu nasıl kullanaq bilirim yardımcı olursanız sevinirim 507 243 82 40 erkan adana

    YanıtlaSil
  18. sevgili kardeşimpaylaşımların nekadar tecrübeli olduğuna işarettir paylaşımlarının devamı dileğiyle benimde nazizane bir makınam var rover c ıı future diye çok sorun yaşadım makina arızalı ekran göstergesinde yan yana kareler çıkmaya başladı hani cihaz çalıştığında ses gelir ve ekrana 5 seçenek gelirya şimdi onlar yok program arıyordum visualizer 3d den bir arkadaş bana future 2003 zip olarak attı bende bilgisayara yükledim dediğim gibi şimdi ekranda kareler ses falan yok ne yapmam lazım makinacı arkadaşım abim makinayı inceledi işlemcide olduğunu beyan etti yardımcı olursan sevinirim ne olduğunu anlayamadım acil yardım lütfenn erkan mail:karslioglu1980@hotmail.com adanadan saygılar selamlar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Erkan bey siteyle ilgilenemiyorum kusurumuza bakmayın yeni gördüm yazınızı. Cihazınızın muhtemelen işlemcisinde yada bluetoth aparatında sorun var ki açmıyor. Eğer hala bu şekilde ise cihazınız ; yaptırabileceğiniz yerler var öncelikle istanbul da depar ltd , asuva teknik te Remzi Başbuğ bey ve adapazarında Eyüp Kopal bu arkadaşlar size yardımcı olabilirler .

      Sil
  19. Engin hocam future 2005 için kullanılan bilgisayar pert olursa yazılımı başka bir bilgisayara nasıl yükleyebiliriz. Bir arkadaşımın başına geldi. Yardımcı olma şansınız varmı. Saygılarımla

    YanıtlaSil
  20. Ben bilgisayarcıyım soruyu doğru adama sormuşsunuz :) Acronis trueimage denen programla önceden yedeğinizi alırsanız mesela intel işlemcili bir laptoptan yedek alırsanız o imajı başka bir intel chipsetli makineye yada amd , ati chipsetli bir makineden başka bir ati işlemcili makineye kurabilirsiniz. Chipset hatası verip mavi ekrana düşebilir. O zamanda yapmanız gereken bilgisayarı yeniden başlatıp güvenli modda açmanız ve yeni kurulum yaptığınız makinenin chipset yazılımını kurmanız gerekir ki açılışta mavi ekran hatası vermesin. Aynı marka model laptopa kurarken sorun olmaz zaten ...

    YanıtlaSil
  21. Selamın aleyküm benim elimde sizin yardımcı olacağınızı düşündüğüm Rover c ile Ölçüm yapılmış Görüntüler var bu görüntüleri size nasıl ulaştırabilirim ve yardımcı olurmusun saygılar

    YanıtlaSil
  22. Slm Admin elim sizin yardım edeceğinizi düşündüğüm Rover c ile ölçülmüş Görüntüler var. Yardımcı olurmusunuz ve nasıl size ulaştırabilirim . Saygılar

    YanıtlaSil
  23. merhaba arkadaşlar belki konuyu hortlatacağım ama fikrinize bilginize ve desteğinize ihtiyacım var
    bana yurt dışında okm rover uc diye bir cihaz geldi baston gibi bişi bunun özellikleri kullanımı ve ekrandaki renklerin ne anlama geldiğini anlatabilirmisiniz bu konuda hem yeni hem acemiyim şimdiden teşekürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Slm kardeş belengoz_27@hotmail.com
      Kaydet görüşelim

      Sil
    2. Slm kardeş belengoz_27@hotmail.com
      Kaydet görüşelim

      Sil
  24. future 2003 ya da 2003-4 programlarında metal topraktan dışarı çıktığı için metalin derinlik ölçüsünü nasıl alacağız?

    YanıtlaSil
  25. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  26. Evoletion 3D hakkında bilgi alabilirmiyim

    YanıtlaSil
  27. Rover c2 kaç metre algılar max

    YanıtlaSil